Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Σταματήστε το έγκλημα!

Η κυβέρνηση με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής έκλεισαν σήμερα το Ίδρυμα Σκαραμαγκά. Σήμερα το πρωί, 18 Οκτώβρη μετέφεραν  με γκανγκστερικό τρόπο και με τη συνοδεία Αστυνομίας, σε άλλα ιδρύματα τους βαριά ανάπηρους του Ιδρύματος, παρά τη σαφή αντίθεση των οικογενειών τους και του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.
Τεράστιες οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά και ο εκπρόσωπός τους στη διοίκηση του οργανισμού, κύριος Λιβαίος, γενικός γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, παρά την αποφασιστική αντίθεση των γονιών ψήφισε υπέρ. Η απόλυτη ξευτίλα! Οι επιχορηγήσεις τους να είναι καλά και ας καεί ο κόσμος όλος.
Ακόμα, τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι με δελτία τύπου καθημερινά που απλά παραθέτουν τα προβλήματα των νοσοκομείων,  χωρίς όμως, να μιλάνε για τις αιτίες και τους υπεύθυνους, για το κλείσιμο του Σκαραμαγκά όμως, τηρούν σιγή ασυρμάτου. Στέλεχός της, μάλιστα ο γνωστός κύριος  Μπάζος,  πρωτοστατεί για στο κλείσιμο.   Είναι, βλέπετε οι μνημονιακές επιταγές και για τους μεν και για τους δε που βαράν προσοχή, αλλά οι κακές γλώσσες λένε και κάτι άλλο. Ό χώρος του Ιδρύματος Σκαραμαγκά που κλείνει είναι φιλέτο για τα μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν να επενδύσουν…(!!) στην περιοχή.
Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους αγωνιστές ανάπηρους και γονείς και κηδεμόνες  σε ετοιμότητα για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση όπως ξέρει το αγωνιστικό, αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές οργανώσεις.. Άλλωστε, κι εχθές ήταν στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, και σήμερα βρέθηκαν στην πύλη του Ιδρύματος μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου που στηρίζει τον αγώνα. που ήταν σήμερα  έξω από τις πύλες του Σκαραμαγκά. Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν το βάζουμε κάτω. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους χιλιάδες βαριά ανάπηρους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες του χώρου, στις οικογένειες  των βαριά αναπήρων που εξαθλιώνονται γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες κρατικές δομές για τη στήριξη των ανθρώπων τους.
Η κυβέρνηση δικαιολογεί το έγκλημα εμφανιζόμενη ότι θέλει να προστατέψει τους περιθαλπόμενους πηγαίνοντας τους σε καλύτερο χώρο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Αφού το χώρο με την υποχρηματοδότηση, με το πάγωμα των προσλήψεων αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση τον είχαν υποβαθμίσει.  Λες και δεν μπορούσαν, αν ενδιαφέρονταν για την ποιότητα περίθαλψης των βαριά αναπήρων να δώσουν τις ανάλογες πιστώσεις και να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις για να αναβαθμιστεί το Ίδρυμα Σκαραμαγκά και να μπορέσει να φιλοξενήσει και άλλους βαριά αναπήρους, γιατί  οι ανάγκες είναι τεράστιες.  Η επιλογή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος Σκαραμαγκά όπως και για το άλλο που έκλεισε στο Χαϊδάρι, υπογραμμίζει τη συνέπειά τους στη μνημονιακή επιταγή και στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για μείωση κατά 50% των δαπανών για την Πρόνοια, κλείσιμο ιδρυμάτων, συρρίκνωση υπηρεσιών, για να φορτωθεί το κόστος στην ίδια την οικογένεια και να ανοίξει ο χώρος στην επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο αυτόν τομέα. Μνημονιακή επιταγή που έχει ψηφιστεί από 222 βουλευτές το 2015 κι έχει μεταφερθεί αυτούσια στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση.
Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες σε έκτακτη πλατιά σύσκεψη της γραμματείας, αύριο Πέμπτη, 19 Οκτώβρη, στις 18:00, στα γραφεία μας, για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: