Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται με λαϊκές θυσίες δίχως τέλος.

Στην παρέμβασή του σήμερα στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε τα παρακάτω:

«Ανταγωνισμοί και συμβιβασμοί κρατών και μονοπωλίων, κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και επεμβάσεων της ΕΕ παντού με θύματα και πρόσφυγες για τα κέρδη τους, σημαδεύουν κάθε σύνοδο κορυφής. 
Η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται.
Στην Ελλάδα των μνημονίων, αλλά και τη Γαλλία του «αναμορφωτή» Μακρόν, θυμίζοντας ότι η ΕΕ αλλάζει μόνο προς το χειρότερο.
Στις εκλογές της πλούσιας Γερμανίας, όπου επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ: η καπιταλιστική ανάπτυξη χτίζεται με λαϊκές θυσίες, δίχως τέλος.
Στην Καταλονία, με τη βάρβαρη καταστολή, όπου οι εθνικισμοί των δυο πλευρών πυροδοτούνται από σύγκρουση μερίδων του κεφαλαίου. Η ανησυχία της ΕΕ για τη συνοχή των κρατών είναι αλά κάρτ. Η ίδια την αμφισβητεί αλλού, υποδαυλίζοντας επικίνδυνες αλλαγές συνόρων (βλ. Βαλκάνια, Μ. Ανατολή).
Όμως η λαϊκή δυσαρέσκεια εκφρασμένη είτε με εθνικισμούς είτε με ακροδεξιά  μορφώματα όπως το AFD στη Γερμανία εγκλωβίζεται σε συμφέροντα άλλων μερίδων του κεφαλαίου, εξίσου αντιλαϊκών. 
Για να γίνει αποτελεσματική,  πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά του θηρίου: στην εξουσία του κεφαλαίου και την ανατροπή της».

4/10/2017                                      Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: