Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση για την Ιλαρά από τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής

Προς ενημέρωση των συμπολιτών  μας 
Σύμφωνα με το Κ.Ε.Λ.Π.Ν.Ο.   έχει παρατηρηθεί ασυνήθης αύξηση για τα ελληνικά δεδομένα κρουσμάτων Ιλαράς   στον Ελλαδικό Χώρο .. 
Στην σημερινή εποχή πολλοί έχουν  ακούσει και λιγότεροι έχουν δει την ιλαρά και τις επιπτώσεις της. 

Στην πραγματικότητα η ιλαρά είναι μια σοβαρή ασθένεια, εξαιρετικά μεταδοτική  που προκαλείται από έναν ιό. Το 1980, πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό, περίπου 2.6 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως αποδίδονταν στο ιό της Ιλαράς . Η ασθένεια παραμένει μια από τις κύριες αιτίες θανάτου σε μικρά παιδιά παγκοσμίως, παρά τη διαθεσιμότητα ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου. Περίπου 134 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ιλαρά το 2015,  κυρίως παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.


Επειδή λοιπόν η ιλαρά είναι μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια για τα παιδιά και τους ενήλικους μιας και  μπορεί να  έχει σοβαρές και  μη ιάσιμες επιπλοκές   που  οδηγούν σε μόνιμες αναπηρίες  αγαπητοί συμπολίτες  θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση όσοι ενήλικες έφηβοι , παιδιά  είναι γεννημένοι μετά το 1970 και  είναι ανεμβολίαστοι  η είναι ατελώς εμβολιασμένοι (έχουν κάνει μόνο μια δόση από τις δύο ) 

 
Όσον αφορά τις διάφορες  πεποιθήσεις που κυκλοφορούν περί επιπλοκών  του εμβολίου επιστημονικά δεν ευσταθούν. Σε περίπτωση που κάποιοι δεν πείθονται με το συγκεκριμένο επιχείρημα  αρκεί να συγκρίνουν  τις πιθανότητες  θανατηφόρου  κατάληξης 1  / 1000 περιστατικά   από την ιλαρά ενώ οι πιθανότητες σοβαρών επιπλοκών από το εμβόλιο είναι λιγότερες από 1/ 1.000.000.

Για περισσότερες πληροφορίες 






Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια: