Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Έσμυξαν οι φωνές των χορωδών με τις ...λαλιές των πουλιών

Μπορεί να ήταν μικρό το θεατράκι του Δημοτικού σχολείου, ήταν όμως μεγάλος ο ουρανός για να γεμίσει τραγούδια από τις χορωδίες που πήραν μέρος στη 2η συνάντηση χορωδιακού τραγουδιού που διοργάνωσε η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ.



Ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ με τον ήλιο να στέλνει τις τελευταίες ακτίνες του μέσα από τα πανύψηλα πεύκα, λες και συναγωνίζονταν με τα τραγούδια των χορωδών και κυρίως με τις παιδικές φωνούλες της χορωδίας των νέων που για μια ακόμα φορά μας δώσανε το μήνυμα πως υπάρχει και ένας άλλος τρόπος ζωής πολύ καλύτερος από τον τρόπο ζωής της καφετέριας, του μπαρ και των άλλων ουσιών.

Και με το τραγούδι «ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ» μας επέστησαν την προσοχή πως πρέπει να ΄χουμε «το νου μας στο παιδί» και πως «όταν θάρθουν οι καιροί που θα ΄χει σβήσει το κερί στην καταιγίδα» πρέπει να υπερασπιστούμε το παιδί «γαιτί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα».

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι πλειοψηφία της νεολαίας ήταν απούσα. Οι καφετέριες όμως γεμάτες. Και ο κόσμος και αυτός δεν μπορούμε να πούμε πως ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Βλέπεται ο αύλιος χώρος του σχολείου γεμίζει όταν έχουμε λαούτα , βιολιά και κλαρίνα και προπαντός «μαρχάλα»
Πάντως όσοι άφησαν τις καφετέριες, τα καφενεία, τον σόμπορο -που τον θυμήθηκα- έφυγαν και με το παραπάνω ενθουσιασμένοι.
Στη δεύτερη αυτή συνάντηση πήραν μέρος κατά σειρά που εμφανίστηκαν οι:
ορωδία Νέων Γαλάτιστας

-Χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυγύρου.

-Δημοτική μικτή χορωδία Κουφαλίων Θεσσαλονίκης

-Δημοτική χορωδία Κρυονερίου Σοχού Λαγκαδά και

-Μικτή χορωδία Γαλάτιστας. ( Η φωτογραία είναι από παλιότερη εκδήλωση. Δυστυχώς η ..μηχανούλα μας είχε γεμίσει και δεν μπορέσαμε να έχουμε μια ...φρέσκια φωτογραφία. Αν βούμε σε άλλο "μλοκάκι" θα την ...κλέψουμε και θα την αντικαταστήσουμε. Επίσης αν κάποιος που θα μας διαβάσει έχει τραβήξει βιντεάκι της χορωδίας μας θα τον παρακαλέσουμε να μας το δώσει να το ανεβάσουμε μαζί με τα άλλα που επεξεργαζώμαστε)

Στις συμμετέχουσες χορωδίες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και διάφορα δώρα.
Στα παιδιά της Παιδικής χορωδίας η συμπολίτης μας Ελένη Νουκάρη

 που υπήρξε δ/ντρια του 2ου πειραματικού Δημοτικού Σχολείου του Πιαδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ τα έδωσε από ένα βιβλίο της.


Και όλους όσους πήραν μέρος στην εκδήλωση αυτή τους περίμεναν να εδέσματα που ετοίμασαν με μεράκι οι γυναίκες του Συλλόγου..
Θα ήταν παράλειψη να μην κάνουμε αναφορά και στην παρουσίαση της όλης εκδήλωσης από την Φωτεινή Καϊντάρη που τόσο με τα κείμενα της όσο και με τον τρόπο της παρουσίασης, μας ...οδηγούσε σαν ο καλύτερος οδηγός από την παρουσίαση της μίας χορωδίας στην άλλη. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία όλα τα λάθη οι συντάκτες τα φορτώνανε στον "δαίμωνα του τυπογραφείου" στις μέρες μας τα φορτώνουμε στον "δαίμονα των υπολογιστών" Γιατί το γράφω αυτό ; Την τελευταία παράγραφο, με την υπογράμμιση, μας την ....έφαγε ένας τέτοιος ....δαιμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια: