Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νεκρός 40χρονος εργάτης στη ΛΑΡΚΟ


Η απαξίωση των συνθηκών εργασίας, η εργολαβοποίηση και η εντατικοποίηση της δουλειάς ευθύνονται για το νέο έγκλημα
Ενας ακόμα εργάτης προστέθηκε στους σκοτωμένους πάνω στο μεροκάματο, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ. Ο 40χρονος Γιώργος Κούτσικος, πατέρας τριών παιδιών, που απασχολούνταν στο εργοστάσιο για δυο δεκαετίες, έπεσε από μεγάλο ύψος, όταν υποχώρησε το πατάρι πάνω στο οποίο στεκόταν. Ο θάνατός του είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων προστασίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς.
Είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της απαξίωσης της επιχείρησης, της δουλειάς μέσω εργολαβιών, της μείωσης πάση θυσία του λεγόμενου «κόστους εργασίας», προκειμένου να γίνει η ΛΑΡΚΟ «πολύφερνη νύφη» για το κεφάλαιο. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας«στη ΛΑΡΚΟ τα τελευταία χρόνια απαξιώνονται οι εγκαταστάσεις, δεν υπάρχει ουσιαστική συντήρηση, εντατικοποιείται η εργασία». Το Συνδικάτο απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, να λειτουργεί με ασφάλεια το εργοστάσιο.
Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί τα συνδικάτα και συνολικά τους εργαζόμενους να καταδικάσουν το νέο αυτό έγκλημα. Να εντείνουν την πάλη τους για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας στους τόπους δουλειάς. Εκφράζει στους δικούς του ανθρώπους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους τα θερμά του συλλυπητήρια για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου μας».
Το νέο εργοδοτικό έγκλημα καταδικάζει η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Είναι καιρός η εργατική τάξη, ο λαός να υπερασπιστούν τη ζωή τους, να μη θεωρούνται αναλώσιμοι. Να πάψουν να θυσιάζονται για την αστική τάξη και το κοινωνικοπολιτικό της σύστημα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού, για να μη θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους νεκρούς από τα μαγκάλια και τις σφαίρες ξεσηκώνονται ΟΛΑ τα αστικά ΜΜΕ και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. Για τους νεκρούς της εργοδοτικής ασυδοσίας δεν ακούμε, ούτε ακούσαμε τίποτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: